Traieste viata ca pe un mister…

mister

Am fost invatati si conditionati de mici sa credem ca formula vietii este cea pe care o promoveaza societatea: te nasti, mergi la scoala, inveti, te angajezi, muncesti, te casatoresti, iti iei o casa, faci copii, muncesti in continuare, mergi intr-o vacanta pe an, poate in doua – daca ai noroc, iti iei o masina, iesi la pensie, poate ai ceva nepoti, poate iti iei un catel sau o pisica, te plimbi prin parc, te uiti la televizor, bei, mananci, te mai uiti la televizor si gata. Pana la urma, asa au trait si bunicii si parintii si vecinii si unchii si matusile…inseamna ca asa se face, mister rezolvat.

Daca nu vrei insa sa urmezi acest tipar, esti considerat ciudat, cu probleme, neadaptat si va trebui sa fii reintegrat. Multi nu rezista presiunii sociale si sunt “domesticiti” destul de repede, asa cum se face cu caii salbatici, insa sunt si aceia in care spiritul liber este atat de puternic incat va trebui pur si simplu sa fie eliberati…Iar odata eliberati, acestia isi pot trai vietile, asa cum ne este menit fiecaruia dintre noi – ca pe un mister.

“Viata este ca o cutie de bomboane cu ciocolata, nu stii niciodata ce primesti” Forest Gump.

Traieste viata ca pe un mister…nu anticipa si nu o ghici. Exista o constanta puternica in univers – schimbarea. Nimic nu ramane la fel. Ne nastem, crestem, evoluam, murim, ne reintoarcem la sursa din care am aparut. Anotimpurile vin si pleaca, frunzele cad, zilele trec…

In natura, daca azi ai trecut pe o carare in sus si a doua zi te-ai intors inapoi prin acelasi loc, lucrurile cu siguranta ca s-au schimbat. Fie ca intre timp a bautut vantul sau a plouat sau plantele au crescut sau au inflorit/inmugurit ori au trecut pe acolo animale, drumul de ieri nu mai este la fel astazi.

Rutina, repetitia desi buna in felul ei in cazuri particulare, daca ajunge sa se identifice cu viata ta – te va distruge. Spirutul uman are nevoie de schimbare, de aventura si mister.

Si totusi una dintre cele mai mari rezistente pe care noi oamenii le avem, este impotriva schimbarii.

Dar daca stam sa reflectam un pic…cat de plictisitoare ar fi viata fara schimbare…? Vorba lui Freddie Mercury – “Who wants to live forever?” . Am auzit un lucru ce mi-a placut tare acum cateva saptamani referitor la o posibila nemurire a omului… De ce nu sunt oamenii nemuritori? Pentru daca ar fi asa, nimic nu ar mai conta, pentru ca ar exista oricand maine…

Insa pentru niciunul dintre noi nu este garantata ziua de maine, iar asta schimba lucrurile intr-un mod fantastic. Problema este ca pentru majoritatea dintre noi, acest maine, acest viitor apropiat, are de cele mai multe ori o conotatie negativa – acel necunoscut – acele zile grele, ne este frica de necunoscut si pentru asta il pictam in negru si apoi ne speriem singuri cu el.

Dar daca am schimba un pic perspectiva si in loc sa ne fie frica de ziua de maine, am imbratisa-o ca pe un miracol, ca pe un mister, ca pe un curier magic ce ne aduce daruri noi si valoroase?

In clipa in care realizezi ca “viata nu este ceva ce ti se intampla tie ci ceva ce se intampla pentru tine” – Tony Robbins, orice este posibil.

Si atunci vei privi viata ca pe un mister :

Nu am reusit sa primesc acest job.. hmm inseamna ca viata are rezervat ceva mai bun pentru mine, sau poate nu era cel mai bun moment…

Nu a mers relatia asta, probabil ca nu era cel mai bun lucru pentru mine, ceva mai bun ma asteapta.

Nu mi s-a acordat imprumutul la banca, mai mult ca sigur ca nu sunt pregatit sa imi iau un astfel de angajament.

Nu reusesc sa am copii, probabil ca nu este cel mai bun moment acum…

Iar am racit, sistemul meu imunitar invata un nou microb si va deveni si mai puternic…

In momentul in care reusesti sa privesti viata astfel, misterul vietii, parfumul sau ametitor te va incanta cu fiecare strop de ploaie, fiecare raza de soare fiecare bucurie sau aparenta greutate ce iti vor iesi in cale. Atunci vei putea sa te trezesti in fiecare dimineata si sa te intrebi sincer:

Oare ce mi-a mai pregatit viata pentru ziua de azi?

 

Scrie parerea ta

Adresa de e-mail nu va fi publicata.

Despre mine

Scriu ce simt si simt ce scriu.

Iubesc viata, iubesc oamenii, animalele si plantele dar le mananc numai pe ce le din urma

Cautator, romantic visator, cutreierand in zare.

Traiesc iubind si sunt iubit unde miroase-a mare.

Am doua flori frumoase-n casa, lumina si culoare

Iubirea lor transforma tot in vieti nemuritoare

Am tot ce vreau, vreau tot ce am si nu doresc nimic

Asa traiesc si pot visa , mai mult nu are rost sa zic.

Evenimente

There are no upcoming events at this time.